Monday, December 10, 2007

ΥΠΟΚΡΟΥΣΙΣ

Στις 28( ώρα 21:00 ), 29( ώρα 17:30 & 21:00 ), 30(ώρα 17:30 ) Δεκεμβρίου 2007, η ομάδα τέχνης "Υπόκρουσις" παρουσιάζει στο θέατρο ΑΓΟΡΑ (Καραϊσκάκη 149, Πάτρα), τη μουσικοθεατρική παράσταση: "Ούτε εγώ ήμουν εκεί, ούτε εσείς να το πιστέψετε" σε σκηνοθεσία Δημήτρη Σιούντα και μουσική σύνθεση Γιώργου Ταμπάκη.

Παίζουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Σιούντας, Έλενα Κοτρώνη και οι μουσικοί Γιώργος Ταμπάκης(κιθάρες, σιτάρ), Γιώργος Κατσίκας (μπάσο) και Κώστας Κονδύλης (κρουστά).

Πρόκειται για την καινούργια παραγωγή της ομάδας η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στη Ναύπακτο στα πλαίσια των καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Δήμου. Η παράσταση βασίζεται σε δύο ελληνικά λαϊκά παραμύθια: "Η βασιλοπούλα που έγινε γαϊδούρα" από την Κασσάνδρα Χαλκιδικής και "Το χρυσό βεργί" από την Ήπειρο.

Η δραματοποίηση των παραμυθιών πλαισιώνεται από παραδοσιακές και μοντέρνες μουσικές προσεγγίσεις και ποικίλα μουσικά ιδιώματα που παίζονται ζωντανά στη σκηνή. Το θεατρικό ύφος της παράστασης κινείται πάνω σε μια αφαιρετική γραμμή χρησιμοποιώντας σύγχρονες σκηνικές τεχνικές, αναδεικνύοντας αυτούσια τη μαγεία των παραμυθιών μέσα από μια ευφάνταστη χρήση των σκηνικών αντικειμένων.

Η ομάδα τέχνης "Υπόκρουσις" ιδρύθηκε το 2005 στη Ναύπακτο με σκοπό την ανάδειξη μύθων και παραμυθιών μέσα από ένα διάλογο λόγου και μουσικής με βάση αισθητικά κριτήρια. Στις προηγούμενες παραγωγές της που παρουσίασε στη Ναύπακτο, ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την διάδοση των παραδοσιακών μας παραμυθιών, αυτού του αναπόσπαστου κομματιού της λαϊκής μας κληρονομιάς.

Η προσέγγιση των λαϊκών παραμυθιών με σύγχρονη ματιά από τους "Υπόκρουσις" είχε ιδιαίτερη επιτυχία στους εναλλακτικούς χώρους που παρουσιάστηκε.


Friday, December 07, 2007

ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΟ ΔΙΑΚΟΠΤΗ


Το Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου, στις 12.00, κλείνουμε το γενικό διακόπτη παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για 15 λεπτά. "Μπορούμε να τους σταματήσουμε".
Όχι στις δυσβάσταχτες αυξήσεις! Όχι στην ιδιωτικοποίηση! Αντίσταση τώρα! Σε λίγα χρόνια, θα μας ζητούν λεφτά και για να ανασάνουμε! Για να αναπνέουμε αέρα!