Thursday, May 31, 2007

Nafpaktos - Ναύπακτος




This is an old (1965) picture from the port of Nafpaktos. Very much have change during the passing years. Today the port is full of boats and many bars, cafe and restaurants. One hot spot is
Cervantes.
Αυτή είναι μια παλιά (1965) φωτογραφία από το Λιμάνι της Ναυπάκτου. Πολλά έχουν αλλάξει με το πέρασμα των χρόνων. Σήμερα το λιμάνι είναι γεμάτο από σκάφη και πολλά μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια. Ένα 'καυτό σημείο' είναι το Cervantes.

Tuesday, May 29, 2007

3rd INTERNATIONAL THEATRE FESTIVAL

The last two years, in Athens Greece, take place the INFOMAT. (international festival of making theatre). Teachers and actors from all over the world getting together for a week. For more info please visit: www.toc.gr

Τα τελευταία δύο χρόνια γίνεται στην Αθήνα το Διεθνές Φεστιβάλ Δημιουργίας Θεάτρου. Καθηγητές και ηθοποιοί από όλο τον κόσμο βρίσκονται για δύο εβδομάδες μαζί. Για πληροφορίες: www.toc.gr


Monday, May 28, 2007

HELP - For a life without tobacco

Μια πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά του καπνίσματος. Αυτή είναι η επίσημη ιστοσελίδα. This is a initiative of European Union and this is the official web site:
Παρακαλώ, μην καπνίζετε όσο περιηγείστε το ημερολόγιό μου! :)
Please don't smoke while you are at my blog! :)

Sunday, May 27, 2007

HELLENIC FESTIVAL

Πρόσφατα ανακοινώθηκε το πρόγραμμα του Ελληνικού Φεστιβάλ. Για άλλη μια φορά, με την καθοδήγηση του Προέδρου κ. Γεωργίου Λούκου και την συμπαράσταση των συνεργατών του, οργανώθηκε ένα πολύ ποιοτικό, πρωτοποριακό και παγκοσμίως αναγνωρίσιμο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Παράλληλα, για δεύτερη συνεχή χρονιά, διοργανώνεται εκπαιδευτικό πρόγραμμα εργαστηρίων για ηθοποιούς με φετεινό θέμα: το Devised Theatre. Οι, κατόπιν συνεντεύξεως, επιλεγέντες ηθοποιοί θα παρακολουθήσουν τα εργαστήρια με υποτροφία του Ελληνικού Φεστιβάλ.
Πραγματικά, κάτι δυναμικό κινείται στον χώρο του Πολιτισμού τα τελευταία δύο χρόνια! Σας ευχαριστούμε πολύ!

Sunday, May 13, 2007

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

Αισθάνομαι τυχερός που παρακολούθησα το Σάββατο 12/05 την εκδήλωση σχολής χορού στην Παπαχαραλάμπειο αίθουσα Ναυπάκτου! Λυπάμαι τους asperger's των πολυεθνικών, της πολιτικής, των θρησκειών, της εκπαίδευσης, που δεν θα αισθανθούν ΠΟΤΕ την αρμονία, την χαρά, τον ρυθμό, την Άνοιξη, την ΑΓΑΠΗ....

Sunday, May 06, 2007

"Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΥΛΑΚΑ"

Πρόκειται για την ελληνική ταινία του σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου με θέμα την ερήμωση των χωριών. Παράλληλα, εξελίσσονται κι άλλες ιστορίες που αφορούν τους ήρωες της ταινίας. Μπορείτε να βρείτε περιλήψεις, σχόλια και κριτικές σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα, από τους ειδικούς.

Εδώ, θα καταθέσω μόνο την συγκίνησή μου και τη σημειωτική του "μαύρου προβάτου", την "λιποταξία" του Φύλακα, τον μουγκό βασιλόφρονα.

Thursday, May 03, 2007

ΠΡΟΒΟΛΕΣ - ΛΕΣΧΗ

Προς το παρόν οι μόνες κινηματογραφικές προβολές, γίνονται τις Κυριακές στο ΤΕΙ Ναυπάκτου, χάρη στην πρωτοβουλία των φοιτητών.
Έμαθα όμως ότι, πρόσφατα, η Αναπτυξιακή Ναυπάκτου προσκάλεσε κάθε ενδιαφερόμενο σινεφίλ σε διάλογο με σκοπό την δημιουργία Κινηματογραφικής Λέσχης. Ελπίζω να υπάρχει ανταπόκριση.

Nafpaktos

Ας ξεκινήσουμε με θετικό πνεύμα συζητήσεις για την πόλη μας. Το blog είναι ανοικτό σε όλους και για οποιοδήποτε θέμα.
Μπορώ να σας πω ότι με ενδιαφέρει ο κινηματογράφος και το θέατρο που τόσο χρειάζεται η πόλη μας, τόσο ως διασκέδαση όσο και ως ενεργή συμμετοχή.