Sunday, June 29, 2014

HOLLAND-MEXICO & COSTA RICA-ΕΛΛΑΔΑ



     Μετά την επιτυχημένη πρόβλεψη στο χθεσινό 1-1 της Βραζιλίας ΔΕΝ παίζω στοίχημα σήμερα. Τα... "προφανή" είναι: OVER και G/G στο Ολλανδία-Μεξικό και UNDER, ίσως και N/G, στο Ελλάδα-Κόστα Ρίκα.

      
     Όμως δεν μπαίνω στον πειρασμό γιατί τα παιχνίδια αυτά θέλουν πολύ δουλειά να καταλήξεις οπότε δεν σου φτάνει η μέρα παρά μόνο για ένα εξ αυτών. 
     Σημειωτέον εδώ, ότι ο προπονητής της Χιλής για το ματς με την Βραζιλία εργαζόταν 15 ώρες την ημέρα! 
    Οπότε ας ετοιμαστώ για την "ματσάρα" Βέλγιο-USA την 1η Ιουλίου.

ΕΛΛΑΔΑ - ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ

     Σήμερα η εθνική αντιμετωπίζει την Κόστα Ρίκα. Την χώρα με τους πιο ευτυχισμένους κατοίκους στον κόσμο. Μια χώρα με ... ελληνικό μέσο όρο προσδόκιμου ζωής, χωρίς αναλφαβητισμό, χωρίς στρατό εδώ και 60 χρόνια, με καλύτερους μισθούς από τις άλλες λατινοαμερικάνικες χώρες, με πολλούς αμερικανούς συνταξιούχους να μένουν πια μόνιμα εκεί, φιλέλληνες, με τρεις πόλεις που έχουν ελληνικά ονόματα, ένα άγαλμα του Αριστοτέλη δώρο του Υπ. Πολιτισμού της Ελλάδας και ένα αντίγραφο Παρθενώνα. Χώρα, με περιβαλλοντικές ευαισθησίες, με τροπικά δάση πλήρως προστατευμένα, με σπάνια flora & fauna (ξεχωρίζει ο βάτραχος με τα κόκκινα μάτια), κλιματολογικά με δύο εποχές, με την φράση "έχεις φως μέσα σου" που λένε στις εγκύους και την φράση Pura Vida (Αγνή Ζωή) που λένε ως χαιρετισμό όταν συναντιούνται στο δρόμο. Δεν παίζω στοίχημα σήμερα αλλά την αυτοεπιμόρφωσή μου δεν την αφήνω.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ - ΜΕΞΙΚΟ
 
     Στο Mundial του 1998, στον τρίτο και τελευταίο αγώνα των ομίλων συναντήθηκαν Ολλανδία και Μεξικό. Την ίδια ώρα το Βέλγιο θα κέρδιζε εύκολα ή δύσκολα την Ν. Κορέα και θα προκρινόταν. Με αυτό το σενάριο κατά νου, οι Ολλανδοί προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο εικοσάλεπτο και... περίμεναν. Τι περίμεναν? Την ισοφάριση, 1-1, των Νοτιοκορεατών που ήρθε στο 71 λεπτό! Έτσι, στο 75 "μείωσαν" οι Μεξικανοί και, αφού έληξε Χ το Βέλγιο, στις καθυστερήσεις ο θεός Jaap Stam έχασε την μπάλα, ο Hernandez ισοφάρισε, Ολλανδία και Μεξικό πέρασαν στην επόμενη φάση. Οι Ολλανδοί άφησαν έξω τους μισητούς Βέλγους. Στο βίντεο τα γκολ.

No comments:

Post a Comment