Tuesday, July 01, 2014

Belgium - USA



Καλό μήνα!

Πριν μοιραστώ μαζί σας την πρόβλεψή μου για το ματς Βέλγιο-ΗΠΑ (να δούμε πότε θα αρχίσουμε να τις γράφουμε ΕΠΑ. Το Ηνωμένες είναι καθαρεύουσα. Ενωμένες είναι στη δημοτική) μία είδηση της τελευταίας στιγμής.
     Έρευνα αρχίζει η ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Καμερούν για πιθανή χειραγώγηση του ματς της εθνικής τους με την Κροατία στο μουντιάλ της Βραζιλίας. Το ματς έληξε με νίκη των Κροατών 4-0 και σημαδεύτηκε με αποβολή του Song για εκτός φάσης αψυχολόγητο χτύπημα στον Mandzukic. Τα στοιχήματα ήταν για τα πολλά γκολ και για… αποβολή παίκτη του Καμερούν με κόκκινη κάρτα.
     Κλείνει η παρένθεση. 

ΒΕΛΓΙΟ ΕΠΑ

     Φαβορί το Βέλγιο. Τόσο φαβορί που ή δεν θα ποντάρω τίποτα και θα καθίσω με φίλους στην παραλία με μπύρες και ποικιλίες να δω το ματς ή που θα το κοντράρω και… θα καθίσω με φίλους στην παραλία με μπύρες και ποικιλίες να δω το ματς!
     Το Βέλγιο έχει πολλά αστέρια, Fellaini, Mertens, Mirallas, Lukaku και παρόλο που κέρδισε τα τρία πρώτα παιχνίδια, δεν έπεισε σαν ομάδα. Οι παίχτες που παίζουν στην Premier League είναι πολύ κουρασμένοι και η αποθεραπεία τους χρειάζεται 1-2 μήνες και όχι 4-5ήμερα, σε μια χώρα με κλιματολογικές συνθήκες που δεν προσφέρονται για κάτι τέτοιο. Όλες οι νίκες του Βελγίου στους ομίλους ήρθαν στα τελευταία 10 λεπτά με ένα γκολ διαφορά. Τα χρειάστηκε με δευτεροκλασάτες ομάδες, όπως η Νότια Κορέα και η Ρωσία αλλά τα κατάφερε απέναντι στη φλύαρη Αλγερία. Φυσικά, αυτές οι ομάδες δεν ήταν μεγαθήρια αλλά μήπως οι ΕΠΑ είναι; Είδαμε ότι η αμυντική λειτουργία του είναι πολύ καλή και έχει παίχτες με προσωπικότητα που μπορούν να φέρουν τα πάνω κάτω ανά πάσα στιγμή.
     Για το ματς με τις ΕΠΑ οι Βέλγοι έχουν κάποια προβλήματα στην κατάρτιση της ενδεκάδας τους με απόντες τους Vanden Borre και Defour ενώ οι δύο βασικοί κεντρικοί  αμυντικοί Kompany και Vermaelen δεν είναι σίγουροι και θα πρέπει να περιμένουμε την τελευταία στιγμή για να μάθουμε αν είναι στην ενδεκάδα ή έστω στην αποστολή.
     Οι ΕΠΑ είναι μία από τις ευχάριστες (και για μένα αναμενόμενες) εκπλήξεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Κατάφεραν να προκριθούν από τους ομίλους με αντιπάλους θεωρητικά πολύ ανώτερους. Στα ματς με Γερμανία, Πορτογαλία και Γκάνα έχασε μόνο από τους Γερμανούς.
     Αναλύοντας το παιχνίδι τους παρατηρούμε ότι βασίζεται και τα καταφέρνει πολύ καλά στις αντεπιθέσεις. Έχει καταπληκτικό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο και αυτό οφείλεται σε τέσσερα γεγονότα: 
α) Στον μαέστρο Jürgen Klinsmann,
β)  στο δικό τους… αμερικάνικο ποδόσφαιρο (football, rugby όπως θέλετε πέστε το) το οποίο είναι το υπ΄αριθμόν 1 παιχνίδι ΘΕΣΕΩΝ παγκοσμίως
γ) είναι απίστευτα πειθαρχημένη ομάδα και
δ) είναι ο πιο υπερήφανος λαός στο κόσμο! Υπερασπίζονται το χώρο τους και τα συμφέροντά τους! 
     Τα «χαζοαμερικανάκια», έχουν πολλές επιλογές για να σκοράρουν και η αμυντική τους λειτουργία είναι αρκετά καλή. Οι ΕΠΑ θα είναι ένας πολύ σκληρός αντίπαλος για το Βέλγιο απόψε, λαμβάνοντας ιδιαίτερα υπόψη ότι ο Jürgen Klinsmann δεν έχει απουσίες και θα παρατάξει την καλύτερη ενδεκάδα με τον Altidore, μεγάλο όπλο των αντεπιθέσεων. Θα δώσουν χώρο στο κέντρο ώστε οι Βέλγοι να γυροφέρνουν την μπάλα ελπίζοντας να βρουν χώρους προς την επίθεση. Όσο η ώρα θα περνάει και δεν θα σκοράρουν τόσο θα ετοιμάζονται τα «ημιτασιόν πάντσερ» για αντεπίθεση.

                          Καιρικές συνθήκες:

     Όλο το πρωινό θα βρέχει στη περιοχή Salvador όπου θα γίνει το ματς. Από τις 14:00 όμως η βροχές σταματούν και από την έναρξη του ματς στις 16:00 έως και την λήξη του ο ουρανός θα είναι καθαρός.
Η ανά ώρα θερμοκρασίες θα είναι 32, 30, 29, 27 oC. Η υγρασία περίπου 79% - 76%. 
     Οι καιρικές συνθήκες έχουν απασχολήσει πολύ τους διαιτολόγους των ομάδων και έχουν προσαρμόσει τα μενού ανάλογα. Οι αμερικανοί όμως είναι master’s στην διατροφή αθλητών (σε αντίθεση με την διατροφή των πολιτών) και θα παρουσιαστούν περισσότερο fit από τους Βέλγους την ώρα του αγώνα.  

                          Οι επιλογές μου είναι:

Πρόκριση στους 8: ΕΠΑ
Νικητής: ΕΠΑ με 1-0, 2-1, 3-1
Πρώτος θα σκοράρει: Bedoya
Σκόρερ όποια στιγμή: Altidore, Mirallas

     Σημαντική πληροφορία θα είναι η ανακοίνωση των ενδεκάδων ώστε να δούμε αν θα επιλέξω τους ανωτέρω σκόρερς ή όχι.

Και μην ξεχνάτε: αν ΔΕΝ ποντάρετε ΔΕΝ χάνετε!
 


 

No comments:

Post a Comment