Monday, July 07, 2014

DAVOS MAN

     Ο όρος, «Davos Man» επινοήθηκε, από τον αμερικανό καθηγητή πολιτικών επιστημών Samuel P. Huntington, για να περιγράψει τα μέλη της παγκόσμιας οικονομικής ελίτ, η οποία προτιμά για τις συναντήσεις της την πόλη Davos της Ελβετίας.
     Davos Man: «have little need for national loyalty, view national boundaries as obstacles that thankfully are vanishing, and see national governments as residues from the past whose only useful function is to facilitate the elite's global operations».
     Άνθρωπος Νταβός: «έχουν μικρή ανάγκη εθνικής αφοσίωσης/πίστης, βλέπουν τα εθνικά σύνορα σαν εμπόδια, τα οποία ευτυχώς εξαφανίζονται, και βλέπουν τις εθνικές κυβερνήσεις σαν υπολείματα/κατάλοιπα του παρελθόντος των οποίων, η μόνη χρήσιμη λειτουργία, είναι η διευκόλυνση των παγκόσμιων επιχειρήσεων της ελίτ».

      
     «Έχουμε» μεν οικονομική κρίση αλλά… ΔΕΝ υπάρχει κρίση. Όλα είναι στημένα. Το «οικόπεδο» Ελλάδα ΕΠΕ, το ανέλαβαν νέοι Managers και αυτό που ζούμε τα τελευταία χρόνια λέγεται «ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ». «Ρυθμίζονται» οι «εσωτερικοί χώροι», αλλάζει η «διακόσμηση», πετιούνται οι «έμψυχες και άψυχες παλιατσαρίες», πωλούνται «αχρείαστα αντικείμενα και βοηθητικοί χώροι», πωλούνται «μηχανές» κλπ. ώστε, όταν τελειώσουν με όλα αυτά, η ΕΠΕ της πλάκας να έχει γίνει ΑΕ με σκοπό το κέρδος των «ιδιοκτητών/μετόχων» και θα αναρτηθεί μία ταμπέλα που θα λέει: «Λειτουργεί υπό νέα Διεύθυνση»
     Τα χειρότερα έρχονται γιατί, προκειμένου να επιτευχθεί το σχέδιο πρέπει να «αρπάξουν», με κάθε οικονομικό και νομικό τρόπο (καταπόντιση μισθών και συντάξεων, βάναυση και άδικη φορολογία, αναγκαστικό ξεπούλημα για ένα πιάτο φαϊ, κατασχέσεις για χρέη κλπ.), 1,5 εκατ. ακίνητα από τον λαό.
     Όταν ψήφισαν την ανέγερση μίνι ουρανοξυστών 60 ορόφων στο κέντρο της Αθήνας, που σήμερα δεν έχει υπάρχει ούτε ένα οικόπεδο για να φυτέψεις ένα δέντρο, δεν το έκαναν τυχαία. Μόλις αρχίσουν να κατάσχουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα, θα δούμε κι εμείς από κοντά, επιτέλους, τις ελεγχόμενες κατεδαφίσεις με εκρηκτικά όπως γίνεται χρόνια τώρα στο εξωτερικό και βλέπαμε μόνο από τις ειδήσεις.

     Και μην πλησιάζετε κοντά την ώρα της ανατίναξης.


No comments:

Post a Comment