Thursday, July 03, 2014

Σεισμός στο San Jose! Να μην πιώ ένα Chivas;



     Παρακολουθώ το αμερικανικό ποδόσφαιρο και σε σπάνιες στιγμές «έμπνευσης» ποντάρω σε κάποιο ελκυστικό ματσάκι.

    Βράδυ Τετάρτης 2 Ιουλίου, (ξημερώματα Πέμπτης 3 Ιουλίου ώρα Ελλάδας) γίνονταν δύο ματσάκια στην άλλη μεριά του Ατλαντικού στα πλαίσια της Major Soccer League. To Chicago Fire υποδεχόταν το φορμαρισμένο Toronto FC για την Eastern και το San Jose Earthquakes την CD Chivas USA για την Western.



Chicago Fire - Toronto FC



     Στα πρώτα 14 παιχνίδια του, η «Φωτιά του Σικάγο» είχε σβήσει πριν καλά καλά ανάψει και η ομάδα βρισκόταν στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Είχε μόνο 2 νίκες, 8 ισοπαλίες(!) και 4 ήττες. Με το σύστημα «πόσα γκολ βάζω, πόσα μου βάζεις» είχε πετύχει 22 γκολ και είχε δεχτεί 25. Στο ματς με το Toronto θα προσπαθούσε να πετύχει τη νίκη για να ανακάμψει τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά.

     Το Toronto με 12 παιχνίδια (3-4 λιγότερα από τις άλλες ομάδες!) είχε 6 νίκες, 2 ισοπαλίες, 4 ήττες και με 20 βαθμούς ήταν μόλις 5 βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Sporting του Kansas City. Στο ματς του Σικάγο, θα χτυπούσε το παιχνίδι για να φτάσει σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Εκτιμώντας ότι:

- το Chicago είχε προετοιμαστεί καλά για αυτόν τον αγώνα και είναι ομάδα της ισοπαλίας,

- το Toronto είχε μείνει χωρίς επίσημους αγώνες,

επέλεξα το Χ ως αποτέλεσμα του ματς.



San Jose Earthquakes - CD Chivas USA



     Με 4 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες (14 αγώνες) οι «Σεισμοί», βρίσκονται προτελευταίοι στη βαθμολογία για την Western με 16 βαθμούς.

Η CD Chivas USA με 3 νίκες, 5 ισοπαλίες και 7 ήττες (15 αγώνες) φυσιολογικά βρίσκονται στον πάτο της βαθμολογίας με 14 βαθμούς. Όλα δείχνουν και όλοι περιμένουν μια φυσιολογική νίκη του San Jose.

     Όμως….

Ας ανοίξουμε παρένθεση. Παίζουν μεταξύ τους οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας. Η μία χειρότερη από την άλλη. Η λογική και η εμπειρία λέει ότι δεν ποντάρουμε σε πεθαμένους, φυματικούς, παράλυτους μελλοθάνατους κλπ θνησιγενείς. Το 4,25 του ΟΠΑΠ στο διπλό… Ουίσκι όμως είναι μια πρόκληση που αξίζει να κυνηγήσει ο παίχτης. Ένα outsider που καμιά φορά κερδίζει, μας φέρνει περισσότερα χρήματα από ένα φαβορί που καμιά φορά χάνει.

Εκτιμώντας ότι:

- San Jose και Chivas έχουν τα χάλια τους

- Προτιμότερο να μην ποντάρεις αλλά αν το κάνεις να ποντάρεις στα «χάλια» με την μεγαλύτερη απόδοση,

επέλεξα το 2 ως αποτέλεσμα τους ματς.





     Πήγα 8 παρά στο πρακτορείο, κατέθεσα το δελτίο μου, μετά για ένα Chivas με την παρέα και… νάνι.

Σήμερα το πρωί είδα τα αποτελέσματα και είπα: «κοιμάσαι κι η τύχη σου δουλεύει»


Υ. Γ.


Όσοι παίξετε προκριματικά Europa League καλή επιτυχία! Να θυμάστε αυτό που μάθαμε στο σχολείο: «δεν συγκρίνουμε ανόμοια». Πώς να συγκρίνεις την Σουηδική Γκέτεμποργκ όταν παίζει με την Λουξεμβουργιανή... Φόλα και την Σέρβικη Τσουκαρίτσκι όταν παίζει με το … σαμπανομπούκαλο της θεάς Τζούλια της Ανδόρας; :)

   

No comments:

Post a Comment